Головна Соціальний проєкт «School of Mental Health»

Соціальний проєкт «School of Mental Health»


Соціальний проєкт «School of Mental Health» – це мобільний освітньо-ресурсний хаб, завданням якого є промоція психічного здоров’я серед школярів та студентської молоді Івано-Франківська. Проєкт триває з 2020 року.

Мета проєкту «School of Mental Health» – розширення уявлення дітей та молоді про техніки збереження психічного здоров’я та психологічного благополуччя через удосконалення знань та практичних навичок  надання психологічної допомоги / самодопомоги у складних життєвих ситуаціях.

Інтерактивні заняття допоможуть школярам та студентам розпізнавати та знижувати психоемоційне напруження, підвищувати рівень стресостійкості та здатність критично мислити.

Кординатор проєкту та автор ідеї – доцент кафедри загальної та клінічної психології, фахівчиня Проектно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського національного університет імені Василя Стефаника Мирослава Кулеша-Любінець, Команда проєкту – студенти-психологи факультету психології університету Діана Олійник та Надія Лосяк. Проєкт реалізується за підтримки програми «Міські Ґранти» платформи «Тепле  Місто» https://warm.if.ua/projects/small-grants.

Діяльність хабу «School of Mental Health» включає в себе низку напрямків. Насамперед, визначення у дітей та молоді рівня знань з питань збереження та відновлення психічного здоров‘я; формування навичок першої психологічної допомоги / самодопомоги у кризових ситуаціях; оволодіння вмінням самостійно виявляти та знижувати  психоемоційну напругу, а також розширення уявлень про власні психологічні ресурси.

Результатом проєкту є розробка брошури «Абетка психічного здоров’я», яка буде використана з просвітницькою та профілактичною метою на теми збереження психічного здоров’я. Брошура має електронний формат.

Абетка психічної здоров’я (відео)

Заходи проєкту : https://pnu.edu.ua/blog/2020/06/02/20811/

 

Коментарі закриті.