Головна Соціальний проєкт «Лікар Свято»

Соціальний проєкт «Лікар Свято»


«Лікар Свято» – молодіжний волонтерський проект, метою якого є психологічний супровід дітей та підлітків у стаціонарних відділеннях дитячих лікувально-профілактичних закладів засобами сміху, ігротерапії, арт-терапії.
Проект «Лікар Свято» діє з лютого 2015 р. Авторами ідеї проекту «Лікар Свято» є кафедра загальної та клінічної психології ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”, Регіональний методично-організаційний моніторинговий центр з телемедичними консультаціями ОДКЛ та Освітньо-благодійний проект «ЯНГОЛИ ПОРУЧ».
Аналогом волонтерського проекту “Лікар Свято” є відомий у світі проект Doctor Clown , де охочі у веселих костюмах відвідують дітей у лікарнях, граючи роль смішних лікарів.
На сьогодні координатором проекту є доцент кафедри загальної та клінічної психології , кандидат психологічних наук Мирослава Кулеша-Любінець. Волонтери проекту – це студенти 1-4 курсів філософського факультету спеціальності «Психологія» ПНУ ім. Василя Стефаника
Основні завдання проекту “Лікар Свято”:
– Ігротерапія, сміхотерапія та терапія казкою дітей, які перебувають на стаціонарному лікуванні.
– Психологічна підтримка важкохворих дітей.
– Психологічна просвіта дітей та молоді з питань збереження психічного здоров’я та стану психологічного благополуччя.
– Навчання волонтерів психотехнікам ефективної взаємодії та підтримки пацієнтів дитячих лікувальних закладів.
У веселих костюмах казкових та мультиплікаційних героїв волонтери відвідують дітей у відділеннях лікарні, проводять з ними різноманітні розважальні заходи. Такі заходи відбуваються щотижня в післяобідній час, коли вже відбулися всі медичні процедури. Ігри підбираються залежно від віку та відділення, де лікуються діти. На прощання Лікарі Свято завжди дарують дітям невеличкі подарунки, зроблені власноруч, а також кульки, клоунські носики та ін. За відвідування необхідно близько 50-60-ти подарунків, оскільки волонтери ходять у різні відділення. Також для старших дітей проводяться бесіди на тему збереження психічного і соматичного здоров’я.Протягом 2016-2020 рр. проект “Лікар Свято” п’ять раз були переможцями грантової програми міського розвитку “Urban Space 100” та “Малі гранти Теплого міста”, що дало можливість придбати яскраві костюми, кульки, матеріали для виготовлення подарунків. Запрошуємо до проекту “Лікар Свято” всіх охочих , хто має бажання полегшувати біль дітей та їх батьків у лікарні, перевтілюючись у веселі образи! Зустрічаємось кожної середи у 16-17 год. в Івано-Франківській Обласній дитячій клінічній лікарні. Тел. для довідок 0984849315 (Мирослава)

Буклет_Лікар_Свято_2016-5

Коментарі закриті.