Головна Студенти, підготовлені АГЕНТАМИ ЗМІН, отримали спецприз на хакатоні Hackyourfuture

Студенти, підготовлені АГЕНТАМИ ЗМІН, отримали спецприз на хакатоні Hackyourfuture

Початок 10:00

Кінець 18:00
Місце проведення Львів

Студенти Прикарпатського університету імені Василя Стефаника Андрій Сікан та Юрій Гулей, які розробляють веломаршрути для рідного краю, спільно з АГЕНТАМИ ЗМІН та за рекомендацією директорки Центру Світлани Кропельницької 8-9 жовтня взяли участь у хакатоні Hackyourfuture від Інституту регіонального розвитку і Tech StartUp School Львівської політехніки. Захід відбувався в рамках проєкту «Hackyourfuture», який реалізовують Global Project Partners e.V. спільно з Інститутом регіонального розвитку за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.

У перший же день креативні студенти вирішили змінити початковий план. “Ми вирішили зробити веб бот у туристичній сфері, який буде допомагати у виборі подорожей по всій Західній Україні. Охоплює він три сфери: культурну, розважальну та фізично активну. Ми з Юрою та дівчиною, яка займається створенням ботів, розробили макет сайту та концепції розвитку у соціальних мережах, – розповів студент Андрій Сіткан. – За два дні хакатону ми отримали досвід та знання у програмуванні ботів. Наша команда була чудовою! Працювали над проблемою та вирішенням ідеї, а також подальшого її фінансування. Визначили, яку вигоду отримають місцеві бізнеси та органи місцевого самоврядування”.

Призові місця команда студентів від АГЕНТІВ ЗМІН не отримала, натомість наших креативних молодих людей було нагороджено спеціальним призом.

Наразі вони готові втілювати ще більше ідей, але зараз займаються тим, що заносять всю основну інформацію по Долинському району, у якому реалізується проєкт «Бойки на байках».

Студенти вже порадились з спеціалістом відділу інвестицій і туризму Долинської міської ради Наталією Диндин, яка з радістю підтримала ідею молоді та АГЕНТІВ ЗМІН. Вона впевнена, що це буде чудовим варіантом для пошуку туристичних локацій у Долинському районі. Наталя Диндин надала розробникам основну інформацію по кластерах і вони переконались, що бот має бути простим для кожного користувача та додали для нього слоган : “Ми є з тобою, а ти будь собою!”.

Нагадаємо, хакатон від hack (хакер) та marathon —марафон  — захід, під час якого різні спеціалісти в галузі розробки програмного забезпечення інтенсивно і згуртовано разом працюють над розв’язанням якоїсь проблеми, або створенням нового додатку чи сервісу. Зазвичай хакатони тривають від одного дня до тижня. Деякі з них, пов’язані із вирішенням соціальним проблем та сприянню імплементації реформ в Україні. Зокрема, з децентралізації влади в Україні та місцевого самоврядування.

 

Коментарі закриті.