Головна Соціальне шкільне підприємництво “Етно-код”

Соціальне шкільне підприємництво “Етно-код”

Початок 10:00

Кінець 17:00
Місце проведення Івано-Франківськ
В Отинійському ліцеї 29-30 жовтня 2020 року відбулось відкриття проєкту «Створення соціального шкільного підприємства «Етно-код», партнерами якого є АГЕНТИ ЗМІН. Цей проєкт реалізується у межах проєкту «Заснування соціальних шкільних підприємств у сільській місцевості та малих містах України для заохочення молоді до соціального підприємництва у Івано-Франківській, Житомирській і Донецькій областях.
Участь у проєкті дасть змогу дітям детально вивчити весь бізнес-процес. Адже проєкт комплексно охоплює усі етапи бізнесу від створення підприємства, виготовлення продукту, просування його на ринок до роботи з клієнтом щодо реалізації. Чому соціальне підприємство? Тому що із шкільного віку необхідно вчити дітей бути свідомими громадянами та соціально активними людьми. Соціальне підприємство в школі – це один з найкращих способів навчити вихованців культури підприємництва та волонтерства. Завдяки проєкту діти зможуть підвищити шанси на успішну самореалізацію у майбутньому.
В умовах інноваційних змін розвитку сучасної освіти з’явилася нагальна потреба суспільства у творчих, діяльних, обдарованих громадянах, здатних до життєвого самовизначення. Новітня філософія освіти спрямована на формування духовного світу особистості, утвердження загальнолюдських цінностей, розкриття потенціальних можливостей та здібностей кожної дитини, забезпечення оптимальних умов для їх життєвої самореалізації. Освітня діяльність покликана не просто дати здобувачам освіти суму знань, умінь і навичок, а формувати в них компетентність, як загальну здатність, що ґрунтується на знаннях, досвіді, цінностях, здібностях.
З вітальним словом до присутніх звернулись директор ОЗО «Отинійський ліцей» Наталія Гринів, ментор проєкту від Фонду Східної Європи Ольга Олейніченко, директорка Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського національного університету Світлана Кропельницька. Привітання та побажання успішного старту учасникам проєкту передали представники Громадської організації ІФОГО «Громадська ініціатива» Олександр Левицький та Сергій Боднарчук.
Робота по проєкту розпочалась інформаційною сесією із ментором від Фонду Східної Європи Ольгою Олейніченко та серією тренінгів із підприємливості та проектно-фінансової грамотності від тренерів-консультантів – фахівців Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» ПНУ Тетяни Мигович, Тетяни Солоджук.
Проєкт «Створення соціального шкільного підприємства «Етно-код» на базі Отинійського ліцею» реалізується у межах проєкту «Заснування соціальних шкільних підприємств у сільській місцевості та малих містах України для заохочення молоді до соціального підприємництва у Івано-Франківській, Житомирській і Донецькій областях», що виконується Фондом Східної Європи та некомерційною організацією Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland
за фінансової підтримки урядової організації German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ)

Коментарі закриті.