Головна Сила громад – в єдності

Сила громад – в єдності

Початок 2019.06.12 В 10:00

Кінець 2019.06.12 В 17:00
Місце проведення Бурштин

АГЕНТИ ЗМІН взяли участь у дискусіях ІІІ щорічного форуму представників органів місцевого самоврядування Прикарпаття «Сила громад – в єдності» у Бурштині.  Серед запрошених до розмови були ректор Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, професор Ігор Цепенда, представники органів місцевої влади Прикарпаття, експерти Асоціації міст Польщі, а також науковці та підприємці області. Модераторами форуму виступили голова Бурштинської міської ради Роксолана Джура та виконавчий директор ІФ РВ АМУ Юрій Стефанчук.

Привітали роботу форуму міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, заступник голови ІваноФранківської обласної державної адміністрації Богдан Кобилянський, начальник відділу з питань міжнародних зв’язків, інвестицій та проектної діяльності Юрій Цимбалюк та ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, професор Ігор Цепенда.

«Прикарпатський національний університет в своїй діяльності дотримується трьох основних напрямків – це розвиток науки, надання освітніх послуг та співпраця з громадами. Адже у закладах вищої освіти Прикарпаття є надзвичайний ресурс – це інтелектуальний капітал, що має бути спрямований на розвиток нашого регіону», –  зазначив Ігор Цепенда.

Під час заходу учасників конкурсу «Сьогодні креативна ідея – завтра реальна справа», що був організований Івано-Франківським відділенням Асоціації міст України та Проектно-освітнім центром «Агенти змін» Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, було нагороджено команди студентів Прикарпатського національного університету, що розробляли проекти «Щасливі люди» та Наметове містечко «Байки бойка».

На робочих дискусійних панелях в Інформаційному центрі Бурштинського енергетичного коледжу обговорили співпрацю між громадами-партнерами та основні типові проблеми місцевого розвитку. АГЕНТИ ЗМІН поділилися з учасниками кращими практиками вирішення проблем й наголосили на необхідності задля розширення можливостей громад брати участь у грантових конкурсах, як міжнародних, так і всеукраїнських; залучати мешканців до прийняття управлінських рішень.