Головна РОЗШИРЮЄМО ГОРИЗОНТИ МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА

РОЗШИРЮЄМО ГОРИЗОНТИ МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА

Початок 24 травня

Сьогодні, в рамках розширення міжнародної співпраці, що об’єднувала б ключових суб’єктів регіону «освіта і наука – бізнес – влада – громада» відбулась чергова зустріч директорки Проектно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського університету, доцентки кафедри фінансів Світлани КРОПЕЛЬНИЦЬКОЇ з представниками Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації. 

Зустріч провела в.о. начальника управління Галина МАКОТА за участі представників підрозділу ОДА, зокрема, відділу МТД управління – Лідії ХУДЕЦЬКОЇ, Марії ПРИСЯЖНЮК, Наталії ТРУХАНІВСЬКОЇ, відділу міжнародних відносин – Крістіни ТОРГАН.

Предметом обговорення було зміцнення співпраці Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, Проектно-освітнього центру «АГЕНТИ ЗМІН» ПНУ, кафедри фінансів та інших структурних підрозділів в рамках проектно-грантової та міжнародної діяльності загалом.

Насамперед, було піднято питання щодо активізації міжнародної діяльності в рамках Меморандуму про порозуміння та співпрацю, укладеного між Конгресом українців Канади – провінційною радою Альберти та Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, укладеного у 2004 році та поновленого у 2017 році.

Нагадаємо, що нещодавно у Прикарпатському університеті відбулася онлайн-зустріч ректора університету Ігоря ЦЕПЕНДИ,  директорки АГЕНТІВ ЗМІН Світлани КРОПЕЛЬНИЦЬКОЇ та голови Перегінської територіальної громади Ірини ЛЮКЛЯН з Генеральним консулом України в Едмонтоні (Канада) Олександром ДАНИЛЕЙКО щодо напрямів розширення співпраці та стратегічного співробітництва в контексті розвитку регіональних зв’язків між Україною та Канадою.

Після онлайн-зустрічі розпочалось формування тристороннього партнерства між Прикарпатським університетом, Івано-Франківською ТПП та профільними управліннями Івано-Франківської ОДА задля виведення співпраці нашого регіону з Канадою на новий рівень

Учасники зустрічі обговорили потенційні напрями співробітництва в рамках такого партнерства та потенційні пропозиції до Канадської сторони, про розвиток кластерної співпраці та можливостей потенційної участі у Cluster matchmaking events 2021, що відбудуться восени у Канаді, про що повідомила Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА, а також про організацію міжнародних обмінів, проведення інвестиційних та інших бізнес-заходів.

Також на порядку денному були й інші актуальні питання, зокрема представників управління зацікавила пропозиція від команди АГЕНТІВ ЗМІН щодо короткострокового очного та дистанційного професійного сертифікатного навчання  для держслужбовців.

Окремої уваги було приділено під час зустрічі питанням спільної розробки і впровадженню проектів міжнародної та транскордонної співпраці.

Коментарі закриті.