Головна РОЗВИТОК УКРАЇНСЬКО-ЯПОНСЬКОЇ СПІВПРАЦІ

РОЗВИТОК УКРАЇНСЬКО-ЯПОНСЬКОЇ СПІВПРАЦІ

Початок 14 вересня

Місце проведення Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника

Нещодавно у Прикарпатському національному університеті відбулася зустріч представників проектних груп університетських підрозділів з почесним професором нашого Університету Йошіхіко Окабе – доктором історичних та економічних наук, професором Університету Кобе Гакуїн (Японія).

Зустріч провела перша проректорка Університету, докторка економічних наук, професорка Валентина ЯКУБІВ.

Захід було присвячено обговоренню потенційних спільних проектних напрямів співпраці Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника та Університету Кобе Гакуїн, меморандум про співробітництво з яким було підписано у 2021 році.

У зустрічі взяли участь представники структурних підрозділів університету, що працюють над розробкою та реалізацією різних типів проектів: наукових, інфраструктурних, розвитку територій та інших.

Перша проректорка Університету, професорка Валентина ЯКУБІВ розпочала зустріч з презентації найбільш успішних проектів Прикарпатського університету.

Начальник науково-дослідної частини ПНУ Ірина ГРИГОРУК розповіла про участь викладачів та студентів університету у ряді навчальних та наукових проектах, а також у роботі бізнес акселератора.

Директорка Проектно-освітнього центру «Агенти змін» Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА проінформувала професора Окабе про проектну роботу Центру щодо співпраці з різними цільовими групами, зокрема територіальним громадами регіону.

Начальник Відділу управління проектами ЗІНЮК Любов Любомирівна розповіла про інфраструктурні проекти університету, зокрема пов’язані з розвитком обсерваторії на горі Піп Іван.

В обговоренні подальших перспективних напрямів співпраці взяли також участь представники відділу міжнародних зв’язків – завідувачка Мар’яна СИГИДИН та Катерина КОБУТА, фахівчині Центру «Агенти змін» ПНУ, доцентки кафедри фінансів Тетяна МИГОВИЧ і Тетяна СОЛОДЖУК та фахівець Центру та Наукового парку «Прикарпатський університет» Михайло СТАТКЕВИЧ.

Підсумком заходу стали напрацьовані пропозиції та рекомендації розвитку подальшого співробітництва з Університетом Кобе Гакуїн (Японія) та професором Йошіхіко Окабе. Проектно-освітній центр «Агенти змін» Прикарпатського національного університету, кафедра фінансів спільно з Науковим парком «Прикарпатський університет» надали такі пропозиції для налагодження та розвитку співпраці:

  • обмін досвідом та спільна розробка механізмів повернення студентів, які є вихідцями із територіальних громад (субпрефектур, повітів тощо), після навчання у ЗВО на роботу до своїх регіонів (областей/префектур);
  • гостьові онлайн/офлайн лекції /воркшопи з економічної тематики за участі доктора історичних та економічних наук, професора Йошіхіко Окабе;
  • спільна розробка та реалізація проектів соціального спрямування/ соціального підприємництва, туристичних проектів та стартапів на базі територіальних громад Івано-Франківщини;
  • спільна розробка та реалізація проектів розвитку креативних індустрій, збереження і розвитку народних ремесел, культурної спадщини України та Японії;
  • надання експертної (фахові консультації конкурсантів і участь у роботі журі) та фінансової підтримки (формування призового фонду) у проведенні щорічного університетського конкурсу стартапів.

Коментарі закриті.