Головна Підвищуємо компетентність, обмінюємось практиками

Підвищуємо компетентність, обмінюємось практиками

Початок 10:00

Кінець 11:00
Місце проведення Офіс АГЕНТІВ ЗМІН

З метою підвищення власних компетентностей у актуальних напрямах соціального проектування та обміну найкращими практиками фахівці Проектно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського університету імені Василя Стефаника взяли участь у вебінарі «Роль муніципалітетів у побудові екосистеми для розвитку соціального підприємництва» в рамках проекту «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС).

Спікером онлайн-заходу був Рафаель Коста, керівник бізнес-центру в м. Вон (провінція Онтаріо), Канада. Він поділився канадським досвідом взаємодії муніципалітетів з представниками соціального бізнесу.

На зустрічі обговорювалися також ключові заходи, які необхідно здійснювати муніципалітетами для розвитку соціального підприємництва в регіоні. Зокрема, Рафаель Кост визначив 8 напрямків у розбудові соціального підприємництва в країні:

культура соціального підприємництва;

інституційна підтримка;

законодавство та регулювання;

доступ до фінансів;

доступ до ринків;

бізнес-навички та підтримка розвитку бізнесу;

керування,

вимірювання,

звітування впливу;

підтримка бізнесу під час COVID-19.

Також учасники вебінару мали можливість висловити власні ідеї щодо розвитку соціального підприємництва за цими напрямками на платформі MIRO.

На завершення онлайн-заходу модератор зустрічі Наталія Рогуліна поділилася прикладом успішної Програми розвитку соціального підприємництва, яка імплементована в Стратегію розвитку Вінницької міської ОТГ.

 

 

 

 

Коментарі закриті.