Головна ПРАКТИЧНЕ СТАЖУВАННЯ МАЙБУТНІХ ФІНАНСИСТІВ У ЦЕНТРІ «АГЕНТИ ЗМІН»

ПРАКТИЧНЕ СТАЖУВАННЯ МАЙБУТНІХ ФІНАНСИСТІВ У ЦЕНТРІ «АГЕНТИ ЗМІН»

Початок 16 травня

Кінець 3 червня
Місце проведення ОНЛАЙН

Упродовж трьох тижнів Проектно-освітній центр «АГЕНТИ ЗМІН» Прикарпатського університету, який очолює к.е.н., доцентка кафедри фінансів Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА, забезпечував проведення навчальної практики для студентів 2-го та 3-го курсу денної та заочної форм навчання спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа і страхування».

Унікальною можливістю такого практичного навчання цього року було короткострокове сертифікатне стажування для студентів – практикантів.

Фахівчинями та фахівцями Центру були проведені вебінари з актуальних професійних тематик у сфері розробки, фінансування та реалізації соціальних, дослідницьких, міжнародних та транскордонних проектів.

Першим із серії онлайн заходів сертифікатного стажування в рамках навчальної практики студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» 23 травня відбувся вебінар з питань особливостей та фінансування соціальних проектів. Його провела фахівчиня Проектно-освітнього центру «АГЕНТИ ЗМІН» к.е.н., доцентка Тетяна МИГОВИЧ.

Під час першого вебінару практиканти ознайомилися із основними етапами створення соціальних проектів, особливостями розробки їх концептуальної заявки, формулювання мети і завдання, розробки логіко-структурної матриці, а також складання бюджету. До уваги слухачів було представлено методи аналізу поширених соціальних проблем сьогодення.

Під час вебінару охарактеризовано кращі соціальні проекти та ініціативи України, а також наведено ряд актуальних грантових пропозицій.

25 травня фахівчиня Центру, к.е.н., доцентка кафедри фінансів  Зоряна КРИХОВЕЦЬКА провела другий вебінар з тематики «Дослідницькі проекти та можливості для дослідників і студентів під час війни».

Значну увагу під час онлайн заходу було присвячено розумінню суті дослідницьких проектів, їх відмінностям від інших типів проектів, перевагам участі у грантових дослідницьких програмах, обов’язковим складовим грантових заявок та переліку ресурсів про діючі фонди та програми тощо.

27 травня фахівчиня Центру «АГЕНТИ ЗМІН» ПНУ, к.е.н., доцентка кафедри фінансів Тетяна СОЛОДЖУК та фахівець Центру й одночасно представник Наукового парку «ПРИКАРПАТСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ» Михайло СТАТКЕВИЧ розповіли студентам-фінансистам про деякі аспекти підготовки та реалізації міжнародних і транскордонних проектів.

Особливу увагу у ході презентації було приділено ретельному плануванню проектної діяльності, її логічному структуруванню,  необхідності створення ефективної та взаємовигідної партнерської структури з іноземними учасниками, оцінці внутрішніх та зовнішніх ризиків, що виникатимуть у ході здійснення проектної роботи.

Було детально розкрито інформацію про основні аспекти формування реалістичного бюджету грантових проектів, структуру та зміст окремих статей видатків, висвітлено деякі нюанси отримання податкових пільг у ході освоєння закордонної допомоги.

Усі студенти, що активно брали участь у вебінарах стажування, отримають підтвердження практичного навчання у формі сертифікатів.

Водночас, Центр «АГЕНТИ ЗМІН» надав можливість усім охочим та зацікавленим у проектній діяльності особам, у вільному доступі переглядати вебінари проведеного стажування з проектної тематики на каналі YouTube:

ВЕБІНАР 1 «Особливості та фінансування соціальних проектів» 

ВЕБІНАР 2  «Дослідницькі проекти та можливості для дослідників і студентів під час війни» 

ВЕБІНАР 3 «Рекомендації до підготовки міжнародних/транскордонних проектів» 

Коментарі закриті.