Головна ПОДЯКА ГОЛОВИ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

ПОДЯКА ГОЛОВИ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Початок 19 квітня

Місце проведення Івано-Франківськ

19 квітня на засіданні 30-ої сесії Івано-Франківської ради за значні особисті досягнення у навчально-виховній і науковій діяльності, багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток інновацій та інвестицій в регіоні ПОДЯКОЮ голови Івано-Франківської обласної ради нагороджено директорку Центру Агенти змін Прикарпатського університету, доцентку Кафедра фінансів ПНУ ім. В.Стефаника економічного факультету Світлану КРОПЕЛЬНИЦЬКУ.

Проєктно-освітній центр «АГЕНТИ ЗМІН» Прикарпатського національного університету, який створено у 2018 році, вже багато років працює над підвищенням рівня інноваційності та конкурентоспроможності економіки регіону. АГЕНТИ ЗМІН пропонують не тільки рецепти посилення інституційно-кадрової спроможності нашого краю, а й надають щоденну конкретну інформаційну та освітню допомогу з питань управління проєктами розвитку. В межах одного із питань порядку денного 30-ї сесії облради були доповіді ректорів національних університетів Прикарпаття (ПНУ ім. В. Стефаника, ІФТУНГ, ІФНМУ) щодо ролі державних ЗВО у соціально-економічного розвитку краю.

Під час виступу ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор ЦЕПЕНДА наголосив: «Університети – це містоутворюючі центри регіону. Це центри науки, інвестицій, інновацій і збереження духовності.»

Під час розгляду депутатами питання «Роль національних університетів у соціально-економічному розвитку регіону» ректор ПНУ звернув їх увагу на бюджет університету і ті податки (125 млн грн за 2023 рік), які Прикарпатський сплачує у державну казну, на те, що тільки бюджет ПНУ складає 18% від бюджету міста Івано-Франківськ, а разом з бюджетами інших двох національних університетів – це щонайменше третина від бюджету міста. Крім того, на прикладі розрахунку мінімальних місячних та річних витрат одного студента, що навчається в університеті міста Івано-Франківськ, Ігор ЦЕПЕНДА продемонстрував депутатському корпусу, містоутворюючу роль ЗВО, у яких тільки у Прикарпатському національному університеті на денній формі навчається 13 тисяч 184 студента.

Також Ігор ЦЕПЕНДА розказав про унікальні програми ПНУ та реалізацію університетом проєктів, що стосуються заходів із збереження культурної спадщини Прикарпаття, розвитку туризму, співпрацю у сфері гірського рятівництва.

Бюджети проєктів, які тільки за останні роки реалізував ПНУ, склали 600 млн грн. Окрему увагу ректор приділив ознайомленню депутатського корпусу з масштабними міжнародними грантовими проєктами Прикарпатського університету.

Згодом на офіційній сторінці Центру «АГЕНТИ ЗМІН» ПНУ у соціальній мережі Facebook очільниця структурного підрозділу університету Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА зазначила: «Сьогоднішня отримана ПОДЯКА Голови Івано-Франківської обласної ради – це, насамперед, результат багаторічної, кропіткої і постійної роботи і підтримки команди Проектно-освітнього центру Агенти змін ПНУ, колективу кафедри фінансів економічного факультету та, безперечно, керівника Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – ректора Ігоря Євгеновича ЦЕПЕНДИ, що спільно з ректоратом та колективом університету стратегічно окреслили перспективи та вектори розвитку університету до 2027 року та його роль у соціально-економічному розвитку регіону і у 2017 році підтримали проектну ідею створення в Університеті Проектно-освітнього центру АгентиЗмінПНУ.

Безумовно, що ми б не відбулись без секторальної бюджетної підтримки Євросоюзу (Мінрегіон) під час проектної фази нашого становлення та постійної підтримки і сприяння нашому розвитку зі сторони університету та регіональної і місцевої влади Прикарпаття.

З такою підтримкою ми разом рухаємось до поставлених середньострокових і довгострокових цілей (короткострокові вже досягли!), сформувавши потужний експертний пул фахівців та фахівчинь з управління проектами, створивши нове інтерактивне методичне забезпечення з проектної діяльності, ставши комунікаційною платформою для наших стейкхолдерів на регіональному, міжрегіональному та міжнародному рівнях.

Ми ділимося нашими знаннями та навичками у сфері проектної, фінансової, підприємницької грамотності, формуємо нову генерацію молодих агентів та агенток змін, які прагнуть, як і ми, підвищувати інноваційну та інвестиційну привабливість нашого регіону, стаючи для цього компетентними фахівцями у галузі проектно-грантової діяльності.

Ми долучаємось до консультаційної, експертної роботи, допомагаючи разом з іншими фахівцями-експертами в області і за її межами створювати успішні проекти місцевого, регіонального розвитку, проекти міжнародного і транскордонного рівня, долучаючись до розробки цільових програм та стратегій розвитку на різних рівнях, таким чином, разом сприяючи залученню грантових та інвестиційних коштів для розвитку нашого рідного Прикарпаття.

Попереду ще багато не менш кропіткої і наполегливої праці, але ми справимося, – я в це вірю!

Головне, щоб настав довгоочікуваний переможний мир і тоді кожен з нас і ми разом, з новими силами, маємо допомагати відбудовувати нашу державу, розвивати її економіку та зміцнювати її соціальну сферу.

Дякуємо Богу та ЗСУ, що можемо працювати на рідній землі та використовувати свій професіоналізм і компетентності для її відновлення, розвитку і процвітання!

Україна понад усе! Україна була, є і буде!»

Грамотами голови Івано-Франківської обласної ради також були нагороджені представники Прикарпатського національного університету – керівниця багатьох інфраструктурних та освітніх проектів університету Любов ЗІНЮК та директорка Навчально-наукового Центру «Карпатський інститут аналітики» Ольга МАКСИМОВИЧ.

Коментарі закриті.