Головна ПНУ зацікавлений у розвитку територіальних громад

ПНУ зацікавлений у розвитку територіальних громад

Початок 28 лютого

Місце проведення Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника

Сьогодні ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника підписав меморандум про співпрацю з головою Надвірнянською районною державною адміністрацією Петром Хмельовським та головами всіх восьми територіальних громад Надвірнянського району — Зіновієм Андрійовичем, Надією Данилюк, Богданом Климʼюком, Андрієм Гундою, Андрієм Мироняком, Володимиром Молдавчуком, Миколою Поляком та Олегом Дземюком. Разом з ректором у виїзному засіданні також взяли участь декан факультету туризму ПНУ Володимир Великочий та директорка Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського університету, доцентка кафедри фінансів Світлана Кропельницька.

«Ми зацікавлені у розвитку нашого регіону, зокрема, Надвірнянщини. Це й напрямок туризму, й спільна проєктна діяльність. Сьогодні існує багато викликів для всіх нас і ми повинні достатньо швидко та конструктивно працювати. І ми готові максимально допомогти вам у багатьох питаннях. Сьогодні головне завдання — збереження людей і надання їм можливості працювати», — заявив ректор Ігор Цепенда під час зустрічі.

У свою чергу декан факультету туризму ПНУ Володимир Великочий запевнив голів, що університет готовий створювати мобільні студентські групи, які у різних аспектах розпочнуть допомогу громадам у реалізації актуальних проєктів.

«У воєнний час ми маємо думати про майбутнє, — наголосила директорка Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського університету, доцентка кафедри фінансів Світлана Кропельницька. — Зараз на рівні держави іде переформатування планувальної документації. Йдеться про нову архітектуру планувальних документів — паспорти громад, інвестиційні портфелі та багато іншого, що направлене на середньострокове бюджетне планування. Будуть закладатися кошти на проєкти з публічних інвестицій, якщо вони будуть включені у відповідні інвестиційні проєкти на рівні держави, на рівні регіонів, на рівні територіальних громад. Над цим треба спільно попрацювати і ми можемо у цьому допомогти як фахівці».

Підписаний всіма сторонами Меморандум передбачає співпрацю громад й університету щодо визначення спільної візії та вдосконалення освітнього, наукового, інтеграційного та організаційного процесів.

Сторони домовилися про налагодження спільної ефективної роботи, повʼязаної з місцевим самоврядуванням та регіональними програмами розвитку.

Меморандум передбачає спільні дії, спрямовані на можливості подальшого працевлаштування випускників університету, розробку спільних наукових і дослідних ініціатив, надання консультаційних послуг та кооперацію у впровадженні інновацій. Згідно з документом далі будуть укладатися окремі угоди, які, зокрема, нададуть можливість студентам університету проходити практику в органах управління, на підприємствах, установах та в організаціях Надвірнянської районної державної адміністрації та територіальних громад Надвірнянського району.

      

  

Коментарі закриті.