Головна ОНЛАЙН-ЗУСТРІЧ ТРЬОХ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ

ОНЛАЙН-ЗУСТРІЧ ТРЬОХ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Початок 3 грудня

Місце проведення ОНЛАЙН

Нещодавно на онлайн платформі pu.webex.com Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулася ознайомча робоча зустріч з представниками двох університетів, очільники яких є членами Спілки ректорів закладів вищої освіти України – Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького та Київським національним університетом будівництва і архітектури.

Зустріч організована Проєктно-освітнім центром «Агенти змін» ПНУ за ініціативи ректорату Прикарпатського університету та з метою розширення проєктної, наукової, академічної та інших видів співпраці між університетами.

В онлайн заході взяли участь представники Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького  – проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій КОРНОВЕНКО,  директорка  Центру зовнішніх та міжнародних зв’язків Тамара КАЧАЛА, проректор з навчально-методичної роботи Київського національного університету будівництва і архітектури – Андрій ШПАКОВ, директорка Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського університету, доцентка кафедри фінансів Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА та фахівчині Центру – доценти кафедри фінансів Зоряна КРИХОВЕЦЬКА, Тетяна МИГОВИЧ, Тетяна СОЛОДЖУК та доцентка кафедри загальної і клінічної психології Мирослава КУЛЕША-ЛЮБІНЕЦЬ,

На зустрічі було обговорено деталі майбутнього проведення спільного методичного семінару, сфери інтересів, досягнення у проєктній сфері та очікування кожного із учасників.

«Проєктно-освітній центр розвитку інновацій та інвестицій в регіоні «АГЕНТИ ЗМІН» – це структурний підрозділ Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, який створено в рамках секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу в 2018 р. – 2020 р. Нашим завданням було створити офіс консультаційного типу задля підтримки підрозділів університету, територіальних громад, органів місцевого самоврядування та інших установ через проєктний підхід. Ми, в основному, спрямовуємо свою діяльність на роботу з громадами та проєкти регіонального розвитку, хоча беремо участь у різного типу проєктах – інвестиційних, транскордонних, наукових, соціальних …» – розповіла С.КРОПЕЛЬНИЦЬКА на початку зустрічі.

С. КОРНОВЕНКО, доктор історичних наук, професор, проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності зазначив, що у Черкаському національному  університеті імені Богдана Хмельницького є серйозний науковий потенціал світового рівня – це наукові школи у напрямках фізика та хімія наноматеріалів. «Окрім того, в нас великий науковий потенціал в гуманітарній сфері – фахівці у галузі історії та права. На базі факультету психології у нас працює ряд громадських організацій, які на волонтерських засадах впроваджують проєкти, пов’язані з покращенням психоемоційного стану учасників АТО/ООС. Маємо успішно реалізований проєкт у сфері права інтелектуальної власності, профінансований за кошти ЄС. Є досвід реалізації грантових проєктів у сфері екології. Спільно з Вашими науковцями Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника ми могли б розвивати ці напрями».

«У нас дружні стосунки з університетами Німеччини, які готові реалізовувати спільно проєкти в галузі туризму. Нас цікавить також досвід співпраці із територіальними громадами та органами місцевого самоврядування, а також те, як Вам вдається здійснювати таку співпрацю. Цікавим напрямком є також розвиток економіки та регіонів. Ми готові працювати спільно по всіх можливих напрямах» – доповнила доктор економічних наук, професор, директор Центру зовнішніх та міжнародних зв’язків Т.КАЧАЛА.

А.ШПАКОВ, кандидат технічних наук, доцент, проректор з навчально-методичної роботи Київського національного університету будівництва та архітектури підсумував «Ми маємо досвід реалізації проєктів у сфері архітектури, реставрації та урбаністики, розвинуто напрямок матеріалознавства. Також ми брали участь в реалізації екологічних проєктів. У нас досить невеличкий досвід проєктний, проте зараз ми переживаємо час організаційних та управлінських змін, тому досвід Вашого університету є для нас важливий і цінний».

Результатом зустрічі стало напрацювання пропозицій щодо формату, термінів та наповнення майбутнього спільного заходу, який заплановано провести найближчим часом у Прикарпатському університеті.

Коментарі закриті.