Головна НОВІ ПРОЕКТНІ ІНІЦІАТИВИ З ПНУ ДЛЯ БЕЗПЕКИ І РОЗВИТКУ ДІТЕЙ

НОВІ ПРОЕКТНІ ІНІЦІАТИВИ З ПНУ ДЛЯ БЕЗПЕКИ І РОЗВИТКУ ДІТЕЙ

Початок 3 квітня

Місце проведення Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника

Міни та інші «вбивчі сюрпризи» розкидані ворогом на українській землі щільно і усюди. Смертельні «іграшки» дуже часто привертають увагу саме дітей. На Прикарпатті вирішили поєднати літне оздоровлення та психологічне розвантаження дітей зі Сходу та Центру України з цікавими практичними безпековими тренінгами від ГУ ДСНС в Івано-Франківській області.

Ініціативу Благодійної організації «Благодійний Фонд «Чисті Серцем» і ДСНС про організацію спеціалізованих таборів для дітей підтримав Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Зокрема, наші студенти зможуть влітку працювати вихователями у таких таборах, а наші психологи і студенти-психологи надавати відповідну підтримку дітям.

Сьогодні ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда зустрівся з директором Благодійної організації «Благодійний Фонд «Чисті Серцем» Іриною Рабарською та в. о. ректора Івано-Франківського національного медичного університету Русланом Козовим. Вони підписали відповідний меморандум. Медики у цьому проєкті забезпечать оздоровчі заходи, а також тренінги для дітей з надання першої медичної допомоги.

У розмові також взяли участь народні депутати України Тетяна Циба та Олена Вінтоняк; член Наглядової ради ПНУ, Почесний консул Угорщини в Івано-Франківську, співзасновник відомого на Прикарпатті Благодійного Фонду «Чисті серцем» Василь Вишиванюк; директорка Проєктно-освітнього центру ПНУ “Агенти змін”, доцентка кафедри фінансів економічного факультету Світлана Кропельницька; декан факультету психології ПНУ Лариса Заграй; декан медичного факультету, новообраний ректор Івано-Франківського національного медичного університету Роман Яцишин; заступник начальника ГУ ДСНС України в області Володимир Пачків; начальник сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС в області Христина Перцович.

Всі присутні домовилися про організацію та забезпечення проведення на Прикарпатті спеціалізованих таборів для дітей “FIORIAN”.

Як розповіла начальник сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС в області Христина Перцович, назва “FIORIAN” не є випадковою.

Вона походить від імені Святого Флоріана — заступника під час надзвичайних ситуацій, зокрема, пожеж і повеней. Він є покровителем тих Героїв, хто щодня гасить страшні пожежі і рятує наших людей з-під завалів після чергових ворожих ракетних та дронових атак.

Підписаним сьогодні документом визначено основні дії для реалізації запланованих спільних заходів проєкту:

– оздоровлення та відпочинок дітей;

– едукація здорового та безпечного способу життя;

– удосконалення практичних навичок щодо дій у надзвичайних ситуаціях;

– підвищення рівня знань дітей та підлітків у галузі безпеки життєдіяльності: дій під час надзвичайних ситуацій, дій при виявленні вибухонебезпечних предметів, обстрілах, обвалах будівельних конструкцій, пожежах, стихійних лихах, навчання з надання домедичної допомоги та орієнтування на місцевості;

– організація належних умов для вивчення рятувальної справи, розвитку творчих здібностей дітей, занять фізичною культурою, пожежно-прикладним спортом, туризмом, природоохоронною та краєзнавчою роботою;

– психологічна підтримка для дітей: релаксація, щоб зменшити стрес і тривожність, тренінги та заняття з психологами;

– забезпечення іншої навчально-просвітницької діяльності та дозвілля дітей тощо.

    

Коментарі закриті.