Головна НОВІ ГРАНТОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ РОЗВИТКУ КУЛЬТУРИ ТА КРЕАТИВНИХ ІНДУСТРІЙ

НОВІ ГРАНТОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ РОЗВИТКУ КУЛЬТУРИ ТА КРЕАТИВНИХ ІНДУСТРІЙ

Початок 15 грудня

Кінець 16 грудня
Місце проведення Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника

16 грудня до Проектно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатський Національний Університет Ім.В.Стефаника завітали почесні гості – представники «Український культурний фонд» та «Creative Europe Desk Ukraine» .

Нагадаємо, що цими днями (15-16 грудня) у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбувався дводенний навчальний семінар-тренінг, у якому брали безпосередню участь і агентки змін, директорка Агенти змін Центр Прикарпатського університету, доцентка Кафедра фінансів ПНУ ім. В.Стефаника Світлана Кропельницька, фахівчині – доцентка кафедри клінічної та реабілітаційної психології Мирослава Кулеша-Любінець, доцентка кафедри фінансів Тетяна Мигович, фахівець Центру та Науковий парк «Прикарпатський університет» Михайло Статкевич.

Тематика заходу була присвячена можливостям отримання грантів для впровадження культурно-мистецьких проєктів та як співпрацювати із благодійними фондами.

Перший день заходу відбувся за участю першої проректорки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Валентини Якубів, заступника голови обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдана Футерка, в.о. начальника управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Тетяни Лапки, заступника виконавчого директора з проєктної роботи Українського культурного фонду Дмитра Решетченка, фахівців Українського культурного фонду та бюро «Креативна Європа» Миколи Ульянова, Наталії Темех, Дмитра Ребеди, Тетяни Дорошенко та Ходорковського Олександра.

Участь у навчальному тренінгу взяли й представники структурних підрозділів з питань культури органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, закладів культури, освіти, культурні менеджери й куратори, митці та інші діячі у сфері культури та креативних індустрій Івано-Франківщини.

Учасники заходу мали можливість ознайомитися з діяльністю Українського культурного фонду, переліком проєктів попередніх років, був презентований грантовий сезон на 2024 рік, зокрема відкриті Програми «КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА» та «БЕЗБАР’ЄРНІСТЬ» Представники УКФ детально розповіли про грантові програми та пакет документів, необхідних для участі в конкурсах, роботу конкурсної комісії. Корисною була інформація про етапи відбору проєктної заявки та типові помилки під час заповнення аплікаційного пакету. Наприкінці кожного дня заходу відбувалася традиційна сесія «запитання-відповідь». Окрім теоретичного блоку, у семінарі був ще й практичний аспект – детальної розробки та подання проектної заявки на електронній платформі Фонду.

Захід відбувся завдяки ініціативі та запрошенню від обласної державної (військової) адміністрації, Українському культурному фонду, Прикарпатському національному університету імені Василя Стефаника, меценату, члену Правління Бізнес Асоціація Івано-Франківська, співзасновнику мистецької агенції «МАНТИКОРА» Віктору Вінтоняку та Бюро «Креативна Європа».

Коментарі закриті.