Головна ВІД PhD ДО ІННОВАТОРА: ВІЗИТ ДЕЛЕГАЦІЇ ПНУ ДО СТАРТАП СЕРВІСУ ПОТСДАМСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ

ВІД PhD ДО ІННОВАТОРА: ВІЗИТ ДЕЛЕГАЦІЇ ПНУ ДО СТАРТАП СЕРВІСУ ПОТСДАМСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Початок 31 травня

Кінець 2 червня
Місце проведення Потсдам

На запрошення Консорціуму цифрових університетів (EDUC) 1-2 червня делегація Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника на чолі з ректором Ігорем ЦЕПЕНДОЮ разом із делегацією представників Університету Масарика (Брно, Чехія) на чолі з ректором Мартіном Барешем перебувала у Німеччині з метою розвитку міжнародних взаємовідносин у галузі освіти і науки з Потсдамським університетом.

Для членів делегації Прикарпатського університету, зокрема, команди фахівчинь Проектно-освітнього центру «Агенти змін» ПНУ на чолі з директоркою Центру, доценткою кафедри фінансів Світланою КРОПЕЛЬНИЦЬКОЮ та студентів, аспірантів університету, були організовані зустрічі-тренінги у рамках програми підготовки і реалізації стартапів — від науки до бізнесу в рамках воркшопу “From PhD to Innovator”.

Агентки змін, доцентки кафедри фінансів Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА та Тетяна МИГОВИЧ, які до поїздки та під час неї координували комунікацію співпраці із Потсдам Трансфер – СТАРТАП СЕРВІС в рамках підписаного у жовтні 2022 року Меморандуму про взаємопорозуміння між ПНУ та Альянсом європейських діджитал університетів EDUC, разом з іншими учасницями делегації обговорили питання деталізації подальших напрямів спільного розвитку підприємницького потенціалу у наших університетах, проведення наступних заходів та можливостей участі у них студентів та науковців ПНУ, розробки спільних сертифікатних тренінгів, проектів тощо.

СТАРТАП СЕРВІС є структурною частиною Центральної наукової установи для стартапів, інновацій та трансферу знань і технологій – Потсдам Трансфер.

Зокрема, організацію візиту стартап-делегації ПНУ до Потсдамського університету забезпечували представники Потсдам Трансфер СТАРТАП СЕРВІС – менеджерка з міжнародного партнерства Аліса ФЛЮРЕР та менеджерка з підприємницької освіти Аніта КНАППЕ.

Дводенна програма воркшопу «Від PhD до інноватора: WOMXN» була досить насиченою, водночас цікавою, пізнавальною, інтерактивною і креативною.

У перший день воркшопу розпочали з «прокачування» підприємницького мислення учасниць; дискутували про стартап послуги та невдачі, інноваційні навички, які необхідні стартапівцям; познайомились із запрошеними підприємицями, які є прикладом для наслідування; менеджерка з міжнародного партнерства Аліса ФЛЮРЕР та менеджерка з підприємницької освіти Аніта КНАППЕ розповіли про структуру Потсдам Трансфер, його напрями діяльності та можливості для учасників, а на завершення дня 1 відбулось знайомство із процесом дизайну мислення, який став основою для наступного дня воркшопу.

У другий, завершальний, день візиту викладачі, студенти, аспіранти займалися груповою роботою. працювали в командах за методикою Design thinking, створюючи та апробовуючи згенеровані командами ідеї проектів стартапів.

Під завершення робочих днів візиту учасники стартап-делегації також мали можливість ознайомитись із іншими корпусами Потсдамського університету, прогулянками вуличками м.Потсдам та побувати у м.Берлін.