Головна ВІДБУЛАСЬ ПРЕЗЕНТАЦІЯ РЕЗУЛЬТАТІВ РЕАЛІЗАЦІЇ СТУДЕНТСЬКОГО ТУРИСТИЧНОГО ПРОЕКТУ

ВІДБУЛАСЬ ПРЕЗЕНТАЦІЯ РЕЗУЛЬТАТІВ РЕАЛІЗАЦІЇ СТУДЕНТСЬКОГО ТУРИСТИЧНОГО ПРОЕКТУ

Початок 10 грудня

Місце проведення Долина

10 грудня 2021 р. у приміщенні Долинської міської ради відбулась презентація результатів проекту «Створення культурно-туристичного веломаршруту «Дикий шлях» на території Долинської та Вигодської територіальних громад», який переміг у першому Конкурсі студентських туристичних стартапів, який фінансувало управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації, за координації та сприяння Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Долинської міської та Вигодської селищної рад. (Детальніше ТУТ).

На початку заходу учасники обговорили основні етапи реалізації проекту. Так, заступник міського голови м. Долини Віктор ГРОМИШ звернув увагу на те, що проект є актуальним в контексті сучасного розвитку Долинської ТГ, розповів про хід реалізації проекту і додаткові заходи з боку Долинської міської ради задля покращення інфраструктури території, по якій проходить веломаршрут.

Начальниця відділу інвестицій і туризму Наталія ДИНДИН та провідна спеціалістка цього відділу Олена НЕМЕЦ розповіли про особливості реалізації проекту та зазначили місцезнаходження картосхем та маркувань на веломаршруті.

Автори проекту, бакалаври спеціальності «Фінанси, банківська справа і страхування» Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Андрій СІКАН і Юрій ГУЛЕЙ презентували відеоролики культурно-туристичного веломаршруту «Дикий шлях» (Дикий Шлях – YouTube ; Дикий шлях | Facebook ).

«Реалізація проекту «Створення культурно-туристичного веломаршруту «Дикий шлях» на території Долинської та Вигодської територіальних громад» є практичним аспектом втілення компетентностей наших студентів. Ми впевнені, що втілення проекту сприятиме як розвитку громад, якими проходить веломаршрут, так і залученню молодих активних людей до вирішення наявних проблем» – зазначила директорка Проектно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА.

«Долинський край багатий на різноманітні ресурси, тому розвиток туристичної сфери, залучення людей до активного способу життя, популяризація велоспорту і внутрішнього туризму в Україні в умовах пандемії COVID-19 є на часі та потребує об’єднання зусиль науковців, молоді та органів місцевого самоврядування» – зауважив завідувач кафедри фінансів, доктор економічних наук Прикарпатського національного університету Омелян ЛЕВАНДІВСЬКИЙ.

«Сучасна молодь є ідейною та незаангажованою, тому залучення її до розробки та впровадження такого роду проектів є вкрай необхідним та корисним, з однієї сторони молоді люди вчаться реалізовувати свої задуми, з іншої – розвиток територій відбувається із врахуванням сучасних потреб та новинок» – зазначила фахівчиня з питань м’яких/соціальних проектів Проектно-освітнього центру «Агенти змін», кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів Тетяна МИГОВИЧ

Також учасники зустрічі обговорили напрями співпраці в майбутньому, зокрема у освітній та проектній сфері.

Підсумковими для учасників заходу став огляд окремих локацій культурно-туристичного веломаршруту, який проходить від м. Долина через с.Грабів до музею І. Франка у Лолині, які розташовані як на території Долинської, так і Вигодської територіальних громад.

Коментарі закриті.