Головна ВЕБІНАР «ПЛАНУВАННЯ ТА БЮДЖЕТУВАННЯ ПРОЕКТУ. УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ»

ВЕБІНАР «ПЛАНУВАННЯ ТА БЮДЖЕТУВАННЯ ПРОЕКТУ. УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ»

Початок 10 лютого

Місце проведення ОНЛАЙН

У рамках навчальної практики студентів спеціальностей 051 «Економіка» (кафедра економічної кібернетики) та 281 «Публічне управління та адміністрування» (кафедра управління та бізнес-адміністрування) в Проектно-освітньому центрі «Агенти змін» 10.02.2022 р. було проведено черговий вебінар на тему «Планування та бюджетування проекту. Управління ризиками». Спікерами виступили фахівчині Центру, доцентки кафедри фінансів Тетяна СОЛОДЖУК і Тетяна МИГОВИЧ.

Сутність і важливість планування, порядок формування плану реалізації проекту, а також стратегії управління проектними ризиками було розглянуто у першій частині заходу Тетяною СОЛОДЖУК. За словами доповідачки, сформований план має містити хронологічний порядок заходів, а також  відповідати усім завданням та заходам, визначеним в описовій частині проектної заявки, бути спрямованим на досягнення основних результатів проектної діяльності. Проте при цьому виникає ймовірність виникнення ситуацій, що впливають на вартість, обсяг і тривалість заходів у рамках проекту, – проектних  ризиків, які варто враховувати ще на етапі подання заявки.

Про основні аспекти формування бюджету проекту студентам розповіла фахівчиня Проектно-освітнього центру «Агенти змін», к.е.н., доцентка кафедри фінансів Тетяна МИГОВИЧ. Вона описала постатейно включення видів витрат у бюджет проекту, зокрема, звернула увагу на умови оплати праці учасників і виконавців проекту, зазначила про необхідність правильного вибору одиниць вимірювання окремих видів послуг. Також фахівчиня акцентувала увагу на важливості обґрунтування величини суми витрат, використання для цього інформації з документальних джерел чи інтернет-ресурсів, виокремила неприйнятні витрати, що не повинні включатись до бюджету при розробці проекту.

«Взаємозв’язок мети, завдань та заходів проекту із витратами, що включені до бюджету, є запорукою успіху у відборі проекту грантодавцем. Добре обґрунтований бюджет дає можливість якісно реалізувати проект у майбутньому»,  – зазначила Тетяна МИГОВИЧ.

Після завершення теоретичної частини ведучі вебінару фахівчині Проектно-освітнього центру «Агенти змін», к.е.н., доцентки кафедри фінансів Тетяна СОЛОДЖУК і Тетяна МИГОВИЧ відповіли на запитання учасників.

«До нас часто звертаються голови територіальних громад із бажанням залучити студентів, що навчаються в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, до різноманітних проектів, які будуть реалізуватись в їх громадах. Тому компетентності, сформовані у студентів через співпрацю із Проектно-освітнім центром «Агенти змін» щодо проектного менеджменту є дуже важливі і на часі» – підсумувала Тетяна СОЛОДЖУК.

Коментарі закриті.