Головна Бути співпраці університету, дорадчої служби та сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу

Бути співпраці університету, дорадчої служби та сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу

Початок 2020.02.11 В 10:00

Кінець 2020.02.11 В 17:00
Місце проведення ОФІС ПРОЕКТНО-ОСВІТНЬОГО ЦЕНТРУ "АГЕНТИ ЗМІН" ПРИКАРПАТСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Сьогодні відбулась зустріч представників  ТзОВ «Івано-Франківська сільськогосподарська дорадча служба» Андрія Сітника та Олега Вівчаренко, представників АГЕНТІВ ЗМІН та кафедри фінансів Світлани Кропельницької, Романа Щура, Михайла Білого, Івана Фуфалька та викладачів кафедри обліку і аудиту економічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Тараса Гнатюка, Віталія Шкромиди та Петра Матковського.

Обговорено перспективні напрями розвитку кооперативних відносин в економіці, зокрема, в аграрному секторі економіки.

Керівником дорадчої служби обґрунтовано переваги і можливості  цифрових технологій, інтернет-платформ, соціальних мереж для мінімізації участі посередницьких структур у процесі логістики продукції від виробника до кінцевого споживача.

Здійснено спробу знайти точки дотику в потенційній співпраці між університетом, дорадчою службою та сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом  в напрямі економічного розвитку об’єднаних територіальних громад.

Визначено кілька концепцій удосконалення господарювання в молочному скотарстві, вівчарстві, птахівництві овочівництві та ін. Осучаснення цих процесів ґрунтується на залученні цифрових технологій, усунення суб’єктивного фактора, доступній інтернет-комунікації між виробником та споживачем, що у свою чергу покращує ефективність, підвищує рентабельність виробництва.

Доволі важливим зостається  акумулювання інформативної бази, технології окреслених виробничих процесів і формування на цій основі конкретних бізнес-планів. Грамотна аналітична інтерпретація виробничих процесів за допомогою  використання теоретичного й практичного досвіду викладачів університету повинна вилитись у комплекс бізнес-планів з різних напрямів розвитку об’єднаних територіальних громад.  В подальшому важливим зостається  донесення розробок бізнес-проектів до представників об’єднаних територіальних громад як альтернативних напрямів модернізації економічних відносин на  сільських територіях регіону.