Головна АНОНС. Воркшоп з управління проектами

АНОНС. Воркшоп з управління проектами

Початок 2018.12.11 В 10:30

Кінець 2018.12.11 В 11:30
Місце проведення Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника

Є бажання навчитися грамотно розробляти грантові заявки? Тоді вам до нас! Чекаємо на вас у вівторок 11 грудня о 10:30 у читальному залі Наукової бібліотеки університету імені Б. Гаврилишина. Ведучі експерти з питань управління проектами нададуть всім учасникам заходу необхідну інформацію та проконсультують з багатьох професійних питань. До проведення воркшопу ми залучили виконавчого директора Івано-Франківського регіонального відділення «Асоціація міст України», регіонального консультанта з бюджетних питань Юрія Стефанчука, регіонального консультанта з юридичних питань Андрія Деркача, регіонального консультанта з впровадження стратегій і розвитку проекту ПРОМІС Миколу Скиданюка.

Зокрема, працюватиме три інформаційно-консультаційні платформи:
1. Загальні питання щодо заповнення аплікаційних форм проектів: правильність заповнення; помилки, що варто врахувати;
2. Формування плану-графіку діяльності за проектом та ідентифікація ризиків.
3. Формування бюджету проекту та потенційні джерела фінансування.
Воркшоп спрямований на консультування не тільки студентів та аспірантів Прикарпатського університету, які беруть участь у спільному з ІФ РВ АМУ конкурсі проектів «Сьогодні креативна ідея – завтра реальна справа», а й усіх зацікавлених у проектній діяльності осіб.

Тож беріть із собою розроблені концептуальні форми власних проектів та налаштуйтеся на успіх, позитив і креатив!

Користуючись нагодою, команда Проектно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського університету хоче нагадати, що актуальність нашої діяльності пов’язана із зміною парадигми державної регіональної політики України в контексті реформ децентралізації з урахуванням і на основі підходів та практики Європейського Союзу, починаючи з 2014-2015 рр. В основі змін – проектний підхід як найдієвіший механізм впровадження багаторівневого управління регіональним розвитком. В результаті на даному етапі більшість регіонів України зіткнулись з проблемою відсутнього або недостатнього постійно діючого інституційного та кваліфікованого кадрового забезпечення реалізації регіональної політики та управління регіональним розвитком з врахуванням проектного підходу. Рівень розвитку інституцій у регіонах України традиційно є стримуючим фактором для зростання конкурентоспроможності. Середня оцінка регіонів України за складовою «Інституції» (3,83 бала), нижча, ніж середня оцінка у світі (3,98 бала)2. За показником «Інституції» у Індексі глобальної конкурентоспроможності 2016-2017 Україна займає 129 позицію зі 138 країн, за складовою «Ступінь підготовки персоналу» – 94 місце3. Проблема посилюється також відсутністю відповідних напрямів підготовки фахівців у Івано-Франківській області та постійно діючих центрів (інституцій комплексної підготовки спеціалістів з управління проектами, а також інституцій, що надають інформаційно-консультативну, супровідну підтримку на всіх етапах УП на постійній основі; повною або частковою відсутністю розроблених довгострокових стратегій розвитку інституцій, суб’єктів господарювання тощо на базі проектного підходу; відсутністю єдиної та доступної для всіх стейкхолдерів платформи інформаційно-освітнього забезпечення процесу УП.

Вагомість і своєчасність проекту підтверджується й тим, що Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника є переможцем конкурсу програми ЄС ЕРАЗМУС + та єдиним серед університетів України координатором і грантоотримувачем проекту Програми, що передбачає модернізацією вищої освіти та інноваційних інструментів навчання і викладання, в тому числі на базі проектного підходу. При цьому проекти Програми спрямовані на покращення освітніх програм у сферах технологій, біоінженерії, екології, менеджменту, логістики та агропромисловості. Вони запроваджуватимуть сучасні методи навчання і викладання та поліпшуватимуть співпрацю вишів з бізнесом і державою. У їх межах також створюватимуться інноваційні центри на основі обміну досвідом з країнами-членами і партнерами програми Еразмус+, що ще раз засвідчує актуальність запропонованої проектної ідеї.