Головна АКТИВІЗУЄМО ГРАНТОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ У СФЕРІ КУЛЬТУРИ

АКТИВІЗУЄМО ГРАНТОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ У СФЕРІ КУЛЬТУРИ

Початок 30 січня

Місце проведення Офіс Проектно-освітнього центру «Агенти змін»

30 січня 2024 року у Проектно-освітньому центрі «АГЕНТИ ЗМІН» ПНУ відбувся тренінг на тему «Написання заявок на грантові конкурси у сфері культури» для науково-педагогічних працівників Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету. Тренінг провели кандидатки економічних наук, доцентки кафедри фінансів, фахівчині Центру Тетяна СОЛОДЖУК і Тетяна МИГОВИЧ.

Під час тренінгу мова йшла про основні етапи написання проектної заявки: опис проблеми, формування мети, визначення цільової авдиторії проєкту, окреслення його продуктів та результатів, дотримання хронології завдань та заходів, виокремлення основних проєктних ризиків та стратегій управління ними. Особливо цікавою для учасників була інформація щодо формування логіко-структурної моделі проєкту, яка за словами Тетяни СОЛОДЖУК дозволяє правильно структурувати усі елементи проектної заявки, дозволяє зрозуміти ключові індикатори ефективності виконання проекту та стане основним інструментом при здійсненні внутрішнього моніторингу успішності його реалізації.

Значний інтерес також викликала тема формування бюджету проєкту, яку розкрила фахівчиня Тетяна МИГОВИЧ, яка зазначила наступне «До складання бюджету проєкту варто переходити після ретельного планування усіх завдань і заходів, та прочитання вимог грантодавця, що дозволить, з одного боку, чітко зрозуміти, перелік та допустимість необхідних витрат, з іншого, – визначити ті, які можуть бути покриті за рахунок власного внеску, а також зрозуміти існуючі обмеження за певними статтями витрат бюджету проєкту».

Насамкінець, учасникам було представлено перелік актуальних грантових конкурсів та програм у сфері культури, що можуть бути джерело залучення коштів на реалізацію їхніх проєктних ідей.

Коментарі закриті.