Головна АГЕНТИ ЗМІН ПНУ – ПАРТНЕРИ ПРОЕКТУ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ГРОМАДИ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ЗА ПІДТРИМКИ GIZ

АГЕНТИ ЗМІН ПНУ – ПАРТНЕРИ ПРОЕКТУ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ГРОМАДИ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ЗА ПІДТРИМКИ GIZ

Початок 21 грудня

Місце проведення Зал засідань Івано-Франківської міської ради

21 грудня 2021 року у залі засідань Івано-Франківської міської ради відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Івано-Франківською міською територіальною громадою та презентація проекту

Підписання Меморандуму відбулося в межах проекту «#EU4Business: Конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», який спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини.

Засідання було також присвячено діалогу ключових партнерів у сфері інноваційного розвитку громади Івано-Франківська при реалізації у 2022-2024 році проекту «Впровадження інноваційних рішень та створення умов для розвитку «зеленої» економіки на території Івано-Франківської громади».

Регіональним координатором проекту виступатиме заступниця директора Департаменту-начальниця управління економічного розвитку Департаменту економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради – Надія КРОМКАЧ, яка представила загальну концепцію проекту та важливість її майбутньої співпраці.

Директорка Центру АГЕНТИ ЗМІН ПНУ, доцентка кафедри фінансів Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА у своєму виступі подякувала Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради та проекту «EU4Business: Конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» EU4Business GIZ Ukraine, який спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини за залучення Прикарпатський Національний Університет Ім.В.Стефаника в особі Агенти змін Центр Прикарпатського університету Кафедра фінансів ПНУ ім. В.Стефаника в якості партнерів і окреслила можливості та потенціал майбутньої партнерської співпраці.

На думку, Світлани КРОПЕЛЬНИЦЬКОЇ «…найбільшу допомогу у даному проекті з нашої сторони ми бачимо у забезпеченні виконання такого завдання проекту як створення інноваційної моделі інституційної спроможності МСП».

Директорка Центру акцентувала увагу на ключових можливостях АГЕНТІВ ЗМІН у консультаційно-проектній та інших видах підтримки фахівцями Центру при реалізації проекту. Зокрема зауважила, про можливості консультування та допомоги МСП з питань проектної діяльності, бізнес-планування, фінансово-економічного обґрунтування проектів, пошуку і залучення фінансових інструментів підтримки розвитку «зеленої економіки» фандрейзингу тощо.

У зустрічі онлайн та офлайн взяли участь мер міста Івано-Франківська – Руслан МАРЦІНКІВ, його заступник – Руслан ГАЙДА, заступниця директора проекту «EU4Business: Конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» EU4Business GIZ UkraineТетяна АНІЩУК, експерт АМУ Людмила ДЕМЕНЦОВА, виконавчий директор ІФ РВ АМУ – Юрій СТЕФАНЧУК, заступник директора Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської ОДА – Володимир ПОПОВИЧ, представники інших партнерських організацій проекту, представники ТПП в Івано-Франківській області, підприємці та громадські активісти.

Довідково.

Мета проекту «Впровадження інноваційних рішень та створення умов для розвитку «зеленої» економіки на території Івано-Франківської громади» – створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств, підтримка інновацій та стимулювання експорту, що є шляхом до сталого й рівномірного економічного зростання. У межах підходу Team Europe проект також сприятиме відновленню України від наслідків COVID-19.

Івано-Франківськ було відібрано як одне з пілотних міст для співробітництва з проектом «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» в рамках пріоритетного сектору «Інноваційний розвиток».

Реалізація проекту планується протягом 2022 – 2023 років.

Основними цільовими групами є:

– малі та середні підприємці (МСП) Івано-Франківської міської територіальної громади, екологічні ініціативи та громадські організації,

– Прикарпатський еко-енергетичний кластер,

– студенти вищих навчальних закладів,

органи місцевого самоврядування (Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради, Управління інтеграції громад)

Мета проекту, який буде реалізовано в Івано-Франківській громаді – створення умов для розвитку та підвищення екосвідомості МСП, сповідування принципів ведення «зеленого» бізнесу, впровадження екоінновацій від етапу виробництва продукту до споживання і переробки, застосування підходів кругової економіки для становлення життєздатного та конкурентоспроможного бізнесу на території Івано-Франківської міської територіальної громади.

Основні завдання:

– підвищення конкурентоспроможності місцевої продукції через впровадження екологічних підходів у виробництві та екологічних стандартів;

– створення інноваційної моделі інституційної спроможності МСП, розбудова еко-інфраструктури;

– впровадження культури свідомого споживання та підвищення рівня екосвідомості громади через проведення навчальних заходів (тренінгів, навчальних візитів та консультаційних сесій)

Проект «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Мета проекту – створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств, підтримка інновацій та стимулювання експорту, що є шляхом до сталого й рівномірного економічного зростання. У межах підходу Team Europe проект також сприятиме відновленню України від наслідків COVID-19.

Коментарі закриті.