Головна АГЕНТИ ЗМІН представили новий проєкт для розвитку громади

АГЕНТИ ЗМІН представили новий проєкт для розвитку громади


В Проектно-освітньому центрі «Агенти змін» Прикарпатського університету відбулася онлайн-зустріч фахівців Центру та студентів-фінансистів з представниками Вигодської територіальної громади. В ній взяли участь, зокрема, директорка Центру, доцентка кафедри фінансів економічного факультету Світлана Кропельницька, директор Наукового парку «Прикарпатський університет» Роман Бубна, фахівчиня Центру, доцентка кафедри фінансів економічного факультету Тетяна Мигович, активні ідейні-натхненники, розробники проєктних пропозицій для громад Долинського району, студенти–фінансисти Андрій Сікан і Юрій Гулей та заступник селищного голови Вигодської ТГ Василь Федірків, менеджер з туризму Центру спадщини Вигодської вузькоколійки Соломія Пилипчук і спеціаліст з ведення публічних закупівель у громаді Діана Титаренко.

Світлана Кропельницька, розпочинаючи робочу зустріч, передусім звернула увагу на те, що туризм є пріоритетною сферою соціально-економічного розвитку нашого регіону.

«Останніми роками спостерігається зацікавленість людей до відпочинку на природі, поїздках цікавими культурними, історичними та пам’ятними місцями. Особливо це стосується мешканців великих міст, котрі мають бажання провести вихідні далеко за межами свого мегаполісу. Тому Проєктно-освітній центр АГЕНТИ ЗМІН активно працює над розробкою проєктів, які б задовольнили ці потреби, а також сприяли розвитку туристичної галузі нашого регіону. Задля цього ми продовжуємо співпрацювати з громадами Прикарпаття», – зазначила Світлана Кропельницька.

Директорка АГЕНТІВ ЗМІН також розповіла про ряд успішних проєктів, які вже вдалося розпочати. Зокрема, звернула увагу на кемпінгово-наметове містечко «Байки бойка» в урочищі Бовкоти на території Витвицької ОТГ. Нагадаємо, що його співавторами є студенти економічного факультету Прикарпатського університету Андрій Сікан, Юрій Гулей, а фахівчиня АГЕНТІВ ЗМІН Тетяна Мигович – їх наставницею. Цей проєкт став одним із переможців конкурсу студентських проєктів розвитку органів місцевого самоврядування “Сьогодні креативна ідея – завтра реальна справа”, що спільно був організований ІФ РВ “Асоціація міст України” та АГЕНТАМИ ЗМІН Прикарпатського університету.

Сьогодні, під час онлайн-зустрічі з представниками Вигодської ТГ ці ж студенти запропонували новий, не менш цікавий проєкт, який передбачає створення культурно-туристичного маршруту маловідомими місцями Долинщини.

«Проєкт включає велику гілку інфраструктури. Це і маркування веломаршрутів, дослідження історії краю, створення школи гідів, створення нових туристичних локацій, а також кемпінг», – зазначив Юрій Гулей.

Андрій Сікан провів для представників Вигодської ТГ презентацію, розробленої спільно з Юрієм, проєктної пропозиції.

«Основна мета нашого проєкту – зацікавити туриста. Наприклад, пропонуємо створити різні локації культурно-туристичного маршруту. Зокрема, ними можуть бути цікаві історичні місця. Ми самостійно збирали про них детальну інформацію в архівах, щоб можна було розповісти туристам про історичні події, які відбувалися на конкретному місці” – розповів Андрій Сікан. Студент також описав багато цікавинок,  які автори пропонують створити в рамках проєкту.

У ході онлайн-розмови заступник селищного голови Вигодської ТГ Василь Федірків зазначив, що в житті громади є чимало традицій на різні свята і вони б могли знайти відображення в ідеях студентів. Він також висловив зацікавленість у співпраці з АГЕНТАМИ ЗМІН, адже в громаді планують в новому році створити інвестиційний відділ.

Фахівчиня Центру, доцентка кафедри фінансів економічного факультету Тетяна Мигович на завершення презентації проєкту зауважила, що один із авторів проєкту, студент Андрій Сікан є мешканцем Вигодської ТГ і добре знає місцевість, що своєю чергою є одним із важливих моментів в ході реалізації ідеї. Вона також зазначила, що студентський проєкт може бути поданий на актуальні конкурси грантів, зокрема, й від Українського культурного фонду. Тож, побажаємо успіхів нашим активним студентам-розробникам проєктних пропозицій Андрію Сікану і Юрію Гулею у втіленні їх ідей!

 

Коментарі закриті.