Головна ТРЕНІНГ «ФІНАНСОВА ГРАМОТНІСТЬ І ПІДПРИЄМНИЦТВО»

ТРЕНІНГ «ФІНАНСОВА ГРАМОТНІСТЬ І ПІДПРИЄМНИЦТВО»

Початок 13:00

Місце проведення ОФІС ПРОЕКТНО-ОСВІТНЬОГО ЦЕНТРУ "АГЕНТИ ЗМІН" ПРИКАРПАТСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Сьогодні в офісі Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника розпочався перший із серії профільних тренінгів дводенний онлайн-тренінг для педагогічних працівників «Фінансова грамотність і підприємництво».

Учасників заходу привітали його організатори – директорка Центру «Агенти змін», доцентка кафедри фінансів ПНУ Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА, директор Наукового парку «Прикарпатський університет» Роман БУБНА, завідувач кафедрою фінансів Омелян Левандівський та заступник завідувача кафедри фінансів й фахівець з інвестиційних проектів Центру Роман ЩУР.

Тренерками з фінансової грамотності та підприємництва виступили фахівчині Центру «Агенти змін» ПНУ, доцентки кафедри фінансівТетяна МИГОВИЧ і Тетяна СОЛОДЖУК.

Метою тренінгу є теоретичне та методичне опрацювання тем і надання матеріалів для викладання факультативних дисциплін «Прикладні фінанси» для учнів  8 класу  та «Економіка & фінанси» для учнів  9 класу.

«Підприємливість та фінансова грамотність» визначені Законом України «Про освіту» та новим Державним стандартом базової середньої освіти як ключові компетентності, шляхом формування яких досягається мета загальної середньої освіти.

Фахівчині провели насичений інтерактивний тренінг.

Тетяна МИГОВИЧ охарактеризувала основи фінансової грамотності та правильної фінансової поведінки, розповіла про функціонування грошей в сучасному суспільстві, про формування доходів та витрат бюджету сім’ї, описала діяльність фінансових установ України і світу, а також окреслила правила кредитування у ринковій економіці.

 

Про Глобальні цілі сталого розвитку, передумови їх виникнення, принципи дотримання, сутність поняття «людський капітал» та раціональний підхід до споживання та господарювання розповіла Тетяна СОЛОДЖУК.

Нагадуємо нашим потенційним учасникам наступних заходів, що з тематикою тренінгів, що ми пропонуємо та іншими послугами можна ознайомитись на сайті у рубриці «НАШІ ПОСЛУГИ»

Коментарі закриті.