Головна ОНЛАЙН–УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

ОНЛАЙН–УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

Початок 21 жовтня, 10.00

Місце проведення ОФІС ПРОЕКТНО-ОСВІТНЬОГО ЦЕНТРУ "АГЕНТИ ЗМІН"

21 жовтня в офісі ЦЕНТРУ АГЕНТІВ ЗМІН ПНУ відбулось онлайн-включення до міжнародної конференції з фінансово-економічних питань.

Від Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника співорганізатором І Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Актуальні проблеми розвитку фінансово-економічної системи: пріоритети та перспективи», що проводилась кафедрою фінансів, економічної безпеки, банківської справи та страхового бізнесу Львівського торговельно-економічного університету (ЛТЕУ) виступила КАФЕДРА ФІНАНСІВ.

Розпочалась конференція із вітального слова гостей із вітчизняних та зарубіжних закладів вищої освіти, які теж виступили співорганізаторами конференції, зокрема, – Національна академія статистики, обліку та аудиту, ДУ Інститут регіональних досліджень імені м. І. Долішнього  НАН України, Львівський національний університет імені Івана Франка, Державний біотехнологічний університет, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Вища банківська школа в м. Познань (Польща), Державний вищий професійний інститут імені С. Тарновського в м. Тарнобжег (Польща), Жешувський університет (Польща), Таллінський технічний університет (Естонія).

З вітальними словами до учасників заходу звернулись завідувач кафедри фінансів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Омелян ЛЕВАНДІВСЬКИЙ та Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА, к.е.н., доцентка кафедри фінансів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, директорка Проектно-освітнього центру «Агенти змін», в офісі якого відбулось онлайн-включення до конференції.

Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА подякувала, насамперед, за багаторічну співпрацю колегам зі Львова, зокрема к.е.н., доцентці Тетяні МЕДИНСЬКІЙ за запрошення вчергове долучитись до організації конференцій такого високого рівня. Також зауважила, що Проектно-освітній центр «Агенти змін» ПНУ та кафедра фінансів ПНУ готові і надалі ділитись власним досвідом, а також розробляти та впроваджувати спільні проекти для розвитку структурних підрозділів ПНУ та ЛТЕУ. «І навіть сьогодні ми підтримуємо цю традицію і ділимось досвідом успішних проектних кейсів, впроваджених завдяки нашим бакалаврам-фінансистам, які представлять науково-практичне дослідження «Проекти розвитку туризму у забезпеченні інвестиційної привабливості територіальних громад»», – додала Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА.

На пленарному засіданні із доповіддю виступили випускники ОР бакалавр спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»  Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, волонтери Проектно-освітнього центру «Агенти змін» Юрій ГУЛЕЙ та Андрій СІКАН. Зокрема вони охарактеризували теоретичні аспекти реалізації проектів розвитку туризму у забезпеченні інвестиційної привабливості територіальних громад і роботу молодіжних рад в цьому контексті.

«Фінансова основа інвестиційної привабливості територіальних громад в сучасних умовах потребує значного посилення, яке можливе при залученні грантових ресурсів. Успішна розробка та реалізація проектів розвитку туризму є надзвичайно актуальною для нашого регіону», – зазначив Андрій СІКАН.

«Молодіжні ради при органах місцевого самоврядування сприятимуть тому, що думку молоді буде враховано при формуванні напрямів розвитку громади», – зазначив Юрій ГУЛЕЙ.

На І Міжнародній науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Актуальні проблеми розвитку фінансово-економічної системи: пріоритети та перспективи» було обговорено ряд важливих питань, що стосувались роботи банківського сектору, фінансового ринку, інвестиційної сфери та забезпечення добробуту громадян в умовах пандемії COVID-19. Ці напрями обговорювались в подальшому на секційних засіданнях.

По завершенні конференції учасники подякували організаторам та висловили сподівання, що наступного року ІІ Міжнародна науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Актуальні проблеми розвитку фінансово-економічної системи: пріоритети та перспективи» уже відбудеться у офлайн форматі.