Головна ОГЛЯД АКТУАЛЬНИХ ГРАНТОВИХ ПРОГРАМ ДЛЯ СОЦІАЛЬНИХ ТА ОСВІТНІХ ПРОЕКТІВ

ОГЛЯД АКТУАЛЬНИХ ГРАНТОВИХ ПРОГРАМ ДЛЯ СОЦІАЛЬНИХ ТА ОСВІТНІХ ПРОЕКТІВ

Початок 17 вересня

Місце проведення ОНЛАЙН

17 вересня 2021 року фахівцями Проектно-освітнього центру «АГЕНТИ ЗМІН» було проведено черговий вебінар – огляд актуальних грантових програм, присвячений напряму соціальних та освітніх проектів.

До участі у вебінарі долучились науково-педагогічні працівники, аспіранти та студенти кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Розпочала онлайн-зустріч Директорка Проектно-освітнього центру «АГЕНТИ ЗМІН» к.е.н., доцентка Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА.

«Проектно-освітній центр «АГЕНТИ ЗМІН» Прикарпатського університету за роки свого існування став комунікаційним майданчиком між територіальними громадами регіону та представниками різних освітніх напрямів й підрозділів університету, в т.ч. задля розробки та реалізації спільних проектів розвитку різних секторів і галузей у громадах, з яких і студенти, і викладачі є вихідцями…» – зазначила С.КРОПЕЛЬНИЦЬКА.

Під час вебінару фахівчині Проектно-освітнього центру «Агенти змін» к.психол. н., доцентка Мирослава КУЛЕША-ЛЮБІНЕЦЬ та к.е.н., доцентка Тетяна МИГОВИЧ розповіли про основи проектного менеджменту у соціальній та освітній сфері.

«Велика кількість соціальних проблем, що наявні у сучасному світі, породжує необхідність пошуку різних шляхів їх вирішення. Цьому, зокрема, сприяє грантове фінансування соціальних/м’яких проектів» – зауважила Т. МИГОВИЧ.

Також фахівчині Проектно-освітнього центру «АГЕНТИ ЗМІН» розповіли про ряд українських та міжнародних конкурсів, що передбачають подання соціальних та освітніх проектів, серед них Конкурс заявок на отримання можливості створення Моделі молодіжної парламентської асамблеї НАТО, ПРОЄКТ «Pro.Освіта», гранти на персональні проекти від HOUSE OF EUROPE, Ґрантова програма від Urban Space 100, Малі Ґранти Теплого Міста, Гранти від «Глобального Фонду для жінок», Гранти Вишеградського фонду та ін.

На завершення зустрічі Мирослава КУЛЕША-ЛЮБІНЕЦЬ і Тетяна МИГОВИЧ окреслили можливості співпраці Проектно-освітнього центру «АГЕНТИ ЗМІН» ПНУ та механізм офіційного оформлення такої співпраці.

Учасники зустрічі подякували фахівчиням за змістовний вебінар та висловили свої думки щодо можливості розробки соціальних та освітніх проектів.

«Ми впевнені, що і в подальшому викладачі кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика, наші студенти та аспіранти обов’язково братимуть участь у розробці та реалізації проектів спільно із Проектно-освітнім центром «АГЕНТИ ЗМІН» – зазначила завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент Любов ПРОКОПІВ.

Переглянути презентацію огляду актуальних грантових програм можна буде у рубриці КОНСАЛТИНГ ЗА ТИПАМИ ПРОЕКТІВ, підрубрика «МЯКІ/СОЦІАЛЬНІ ПРОЕКТИ», а запис вебінару – традиційно на нашому каналі YouTube.

Коментарі закриті.